Od projekta do izvedbe

Vsak projekt je miselni in oblikovalski proces. Začne se s pogovorom in se tako, v sodelovanju z naročnikom, določi izhodišča za oblikovanje. Postavi se osnovni okvir želja, ki so temelj za oblikovanje programa ter določitev predvidene investicije. V teku razvoja ideje in oblikovalske realizacije sta zlasti pomembna medsebojna komunikacija in sprotno usklajevanje. Le to zagotavlja rezultat, s katerim bosta zadovoljna tako naročnik kot oblikovalec.

Vrt je nastajal v sodelovanju z naročnikom in arhitektom. Z arhitektom sva programsko in materialno uskladila notranje in zunanje prostore, kar je z vidika povezave hiše in vrta izredno pomembno. Redko se zgodi, da imaš možnost vpliva na odprtine v lupini stavbe. Tu je ta možnost bila in to se tudi opazi v funkcionalni in likovni celostni podobi hiše in vrta.

Pri izvedbi je medsebojno sodelovanje z izvajalci igralo izredno pomembno vlogo. Za to je potreben posluh z obeh strani - in tu ga je bilo dovolj.Za materiale, kot sta kamen in les, detajle, način izvedbe, pa do izbora rastlin v drevesnici, še pred njihovo vgradnjo.

Ob tem sem uživala in zdaj se veselim novih izzivov.

od Landstudio 015

Nazaj